Sunday, February 14, 2010

Kebaya nyonya idaman hati setiap perempuan
















Saya gi Melaka ngan famili cuti CNY ni, nampak baju kebaya yang memang cantik-cantik. Dalam ati kalau dapatlah pakai baju ni mesti glamour abis. Itu angan2 je, hakikatnya kalau saya pakai jadi salut nangkalah aku. So forget it.. masa muda dulu bolehlah..pinggang 24-26..sekarang nah kau..nak sebut pun malu..hehe.
Ada syarat nak pakai baju kebaya nyonya ni. First...pinggang kene kecik..pastu..mesti daring..sebab materialnya jarangs skit..kena pakai dengan tiub...then kena high confidence sebab mesti jadi attraction dalam majlis..orang akan pandang dua kali..x kira lawa tau x..then kena ada duit lebih skit sebab kebaya nyonya yang cantik and good quality mahal harganya..lebih dari rm 150. Lagi satu kena betulkan gaya berjalan..jangan kengkang sebab kain dia sendat dan paling cun kalau terbelah depan..so jalan kena jaga. So kalau sapa-sapa yang berminat nak pakai kebaya nyonya...good luck banyak2 dan teruskan usaha fizikal dan mental..anda boleh. Tapi my advice klau usia dah senja dan badan dah out of date x yahlah pakai. Lebih-lebih lagi yang bertudung..x relevant lansung..pakai tudung tapi baju jarang and kain belah. Konsep halal haram. hehehe. Saya suka pakai jubah je sekarang. Longgar banyak dan selesa.

No comments:

Post a Comment